top of page
Search
  • kelymoreira1985

Ágape

Updated: Dec 25, 2021Joulu on täynnä Jumalan rakkautta, miksi aloittan minun kirjoitukseni noin, koska se on totuus. Joulu on todella kaunis juhla, joka alkoi, kun Maria ja Jose osoitti rohkeutta ja uskoa Jumalalle.

Pyhä Jose, simppeli puuseppä, joka uskoi, Jumalaan ja oli valmis ottaa vastaan tehtävänsä, niin kuin Pyhä Maria otti vastaan ilman kysyä miksi tai kenen varten, ja heistä tuli Pyhä Perhe.


Congada


Olen joskus kertonut, että olen Brasiliasta. Siellä meillä on monen tavat, miten vietetään joulua. Äitini joskus sanoi, että on ollut rankka hetki meidän elämässämme, mutta meillä oli aina uskoa. Joulu on Kristillinen aika, perhe yhdessä rukoilemassa. Meillä ei ollut paljon, mutta siellä oli se tärkein asia, joka on Jumalan rakkaus. Agape tarkoittaa Jumalan rakkaus meille jokaiselle.

Siellä oli valmistelua, kodin siivous, yhdessä kokoontuminen, salpicao salaattia oli meidän pöydällä, sitten kalkkuna tai kinkku oli tarjottavana, me valmistelimme yhdessä, mutta juhla alkaa vastaa messun jälkeen. Lähdimme kirkkoon ja sitten vasta kotiin ja yhdessä söimme. Äiti aina muistutti, että tärkeä ei ole mikä sinulla on mukana tai mikä lahja minun piti saada. Hän aina muisti muita ihmisiä, joilla ei ollut mitään syötävää jouluna. Silloin rukoilimme Terve Maria niiden puolesta.


Joulun päivänä minun suvussani on periteinen kulttuurinen juhla nimeltä Congada. Tämän kulttuurinen juhla sekä katolilainen uskon yhdistelmä, alkuperäinen tuotu Afrikasta. Sen takia meille on tapana aina joulun päiväksi mennä kirkkoon ja katsoa congada esitys, kun he laulavat Pyhä Maria do Rosario ja Pyhä Benedito lauluja.


Tulee Immanuel

Joulu on rakkaus ja uskon aikaa, se rakkaus on mittaamaton ja se rakkaus yhdistää ihmisiä toiseen, koska me olemme Jumalan lapsia ja juhlimme meidän Herramme syntymäpäivää. Se voi olla simppeli tai kuninkainen tyyli, mutta se täytyy olla sydämestä ja rakkaudesta.

” Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme.

Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.” Joh. 1 14s

Kun minä olin Pyhä Marian kirkossa, kolmas adventti sunnuntaina, Isä Rafal saarnassa korosti Joulun odotusta ja miten me valmistemme siihen päiväksi. Hän sanoi hyvin kauniisti, että meidän sydän täytyy olla valmis, anteeksianto sekä rippiliturgia ovat tärkeä, ja tehdä sovinnot, kääntyä Jumalalle, joka rakastaa meitä ja on aina valmis ottamaan meidän vastaan niin kuin olemme.


Haluaisimme toivottaa jokaiselle rauhallista Joulua täynnä rakkautta.

Herra Jeesus tule valaisemaan meidän elämämme!


Hyvää Joulua!


0 comments

Recent Posts

See All