top of page
Search
  • Writer's pictureiiris

Arjessa ilmestyvät pyhät

Olin kuukausien ajan nähnyt painajaisia, joissa minua jahdataan. Jahtaajat olivat demoneja ja pakoilin niitä säntäilemällä pimeydessä sinne ja tänne. Viime viikolla painajaiseni saivat helpottavan käänteen. Juoksennellessani unessani umpimähkää näin pyhä Johannes Paavali II:n seisovan pimeyden keskellä, suoraan minun tielläni. En voinut väistää häntä. Hän levitti kätensä, otti minut syleilyynsä ja olin turvassa.


Inspiraationa unelleni oli kenties toiminut edellisenä iltana näkemäni kuva pyhä Johannes Paavali II:sta. Onpas mukavan näköinen, miellyttävän oloinen mies, olin silloin ajatellut - ja unohtanut hänet samantien. Hän ei kuitenkaan unohtanut minua, vaan reilussa viikossa hän yllätti minut monesta paikasta: kuuntelemassani mietiskelyssä, ystävän pyytämässä sitaattikäännöksessä, tulevan retretin teemassa, äitini vanhan päiväkirjan välissä olevassa lehtiartikkelissa, ulkomailla asuvan poikaystäväni kautta, joka oli juuri aloittanut lukemaan hänen elämänkertaansa sekä sähköpostissa, jossa kerrottiin pyhä Johannes Paavali II:n asettavan Opus Dein personaaliprelatuuriksi 40 vuotta sitten. Tämänkö takia hän ilmestyi minulle joka paikassa? Olin muutama kuukausi aikaisemmin kokenut Jumalan pyytäneen minua Opus Dein avustajaksi, johon olin vihdoin vastannut myöntävästi kolmisen viikkoa sitten. En tiedä, ehkä tulkitsen liian hätäisesti ja olisi hyvä rukouksessa kysyä jos Jumala haluaa opettaa minulle jotain hänen kauttaan vai onko tässä turhan paljon omaa tulkintaa, mutta ainakin painajaiseni loppuivat siihen. Uskon kuitenkin Jumalan lähettävän meille pyhiään opastamaan meitä ja osoittamaan tietä Jeesusta kohti. Toivon myös tulevalla retretillä saavani ammentaa uutta ymmärrystä pyhä Johannes Paavali II:n viisaudesta sekä vastauksia kysymyksiin, joita en edes tiennyt minulla olevan.


Pyhä Johannes Paavali II:n esirukouksiin nojautuen toivotamme kaikki nuoret aikuiset tervetulleeksi retretille, joka järjestetään Jyväskylässä, Pyhän Olavin seurakunnassa 25.-27.11.!

Ilmoittautumislomake:0 comments

Recent Posts

See All