top of page
Search
  • Writer's pictureiiris

Herran syntymän ilmoittamisen juhlapyhä

Updated: Apr 8, 2023

Ujutettuna paaston puoliväliin on suuri juhlapyhä: Enkeli Gabriel ilmoittaa sanoman Neitsyt Marialle ja hän tuli raskaaksi Pyhästä Hengestä. Juhlan sanoma on tietysti se, miten Jumala rakkaudessaan laskeutuu alas ihmisen luokse, loppujen lopuksi maksamaan syntivelkamme. Neitsyt Marian esimerkistä huomaamme, kuinka Jumalan tahdolle sanominen "kyllä" avaa Taivaan ovet Jumalalliselle elämälle meidän helposti tylsältä ja tuskalliselta tuntuvan arkisen elämän keskellä.


Luin pitkästä aikaa hetkipalveluksen, jossa oli tälle aamulle erityisen kaunis hymni. Se muistutti minua siitä, miten kaikki kunnia, jota Neitsyt Marialle osoitamme kirkossa on tulosta yksinkertaisuudesta - yksinkertaisesta tottelevaisuudesta ja nöyryydestä, myöntymisestä Jumalan tahdolle, joka tuo suurenmoista iloa kaikista kärsimyksistä huolimatta. Neitsyt Mariasta tuli nöyryytensä ansiosta Jumalanäiti ja Taivaan kuningatar, mikä kertoo siitä, että Jumala haluaa aina siunata meitä. Muistelen myös Jeesuksen sanoja, miten Jumala korottaa sen, joka alentaa itsensä. Mielestäni Neitsyt Marian elämä on tästä suurin todistus.


Tässä vielä lyhyt mietiskely, jonka satuin löytämään. Valitettavasti se on vain englanniksi, mutta saatan innostua kääntämään sen jossain vaiheessa.


Sometimes spiritual writers are accused of putting Mary on a pedestal and thereby, discouraging ordinary humans from imitating her. Perhaps such an observation is misguided. God did put Mary on a pedestal and has put all human beings on a pedestal. We have scarcely begun to realize the magnificence of divine grace, the wonder of God’s freely given love. The marvel of Mary—even in the midst of her very ordinary life—is God’s shout to us to wake up to the marvelous creatures that we all are by divine design.Hymni:


The angel Gabriel from heaven came,

His wings as drifted snow, his eyes as flame;

“All hail,” said he, “thou lowly maiden Mary,

Most highly favored lady,” Gloria!


“For know a blessed Mother thou shalt be,

All generations laud and honor thee,

Thy Son shall be Emmanuel, by seers foretold,

Most highly favored lady,” Gloria!


Then gentle Mary meekly bowed her head,

“To me be as it pleaseth God,” she said,

“My soul shall laud and magnify his holy Name.”

Most highly favored lady, Gloria!


Of her, Emmanuel, the Christ, was born

In Bethlehem, all on a Christmas morn,

And Christian folk throughout the world will ever say–

“Most highly favored lady,” Gloria!


Tune: Traditional Basque Carol, irregular

Text: Sabine Baring-Gould, 1834-1924


0 comments

Recent Posts

See All

Comments