top of page
Search
  • kelymoreira1985

Minä uskon ja antaudun, tule EmmanuelHei kaikille! Miten menee? Ihana aloittaa kirjoittamaan adventin aikana, olette huomanneet kuinka paljon rakastan joulua ja olen joskus maininnutkin, että se on àgape aikaa (eli tarkoitin Jumala rakkaus) ja se on todella suurin rakkaus, että Jumala lähetti osaa Hänestä meille ja tämän rakkaus tapahtui Pyhä Maria kautta, kirkon Äiti. Pyhä Maria toteutti Jumala suunnitelma niin kuin se pitikin, välillä minulla on vaikeus ymmärtää Jumala suunnitelmia, mutta silti tiedän, että Hän tahtoo minulle paras aina, olen oppinut paljon, rukoilen enemmän, että voisin kuunnella Jumalan ääntä. Uskon että Hän voi muuttaa meidän elämämme, minä uskon.

Adventti on se aika että kirkko elää Toivon hetkiä, ja syventää liturgiassa ja kristillinen elämä. Me olemme kutsuttuja kääntymään Jumalan puoleen. Adventti on toivon aika, jolloin meidän tulee valmistautua meidän Jumalamme tuloa varten. Oletko valmis? Kutsun sinut avaamaan sinun sydämesi Jumalalle ja tuomaan sinun kotiisi adventti. Sinä tulet tarvitsemaan, 4 kynttilä, 3 violetti, 1 valeapunainen, kranssi, seimi (Pyhä Perhe) ikoneita.

Mutta tulet tarvitsemaan erityisesti sinun uskosi, sinut, koska Jumala rakastaa sinua!


Olen jo valmistanut minun, ja joka sunnuntaina aion sytyttää yhden kynttilän, rukoilen ja valmistaudun jouluun, ja elän sen odotusta. Varmasti kysyt, mikä odotus, Jesus, että joka joulun hän voi tulla minun kotini (joka on minun sydämeni) ja elää minussa, auttaa minut kääntymään Jumala puolen, rakastamaan enemmän, elää toivossa, elää uskossa, ja antaa minulle rohkeutta aina seuramaan häntä.

Live by faith not by sight.

Se oli juuri sitä mitä Pyhä Maria ja Pyhä Joseph tekivät, he antautuvat kokonaan Jumalalle, ei epäilyksiä eikä kysymyksiä. Koska heillä oli usko, vahva usko, koska Jumala antaa ja myös pitää niin hyvää huolta. Jumala oli läsnä koko Pyhä Maria ja Pyhä Joseph tien prosessin aikana. Pyhä Joseph näki unta Jumalan kanssa. Jumala lähetti enkeli Gabrielin pyhä Marialle. Jumalan suunnitelma oli niin täydellinen, kaikki tapahtui niin kun hän tahtoi, Isä meidän rukouksemme kohta sanoo ”tapahtukoon Sinun tahtosi”. Sana tuli lihaksi ja eli meidän kanssamme, Hän on meidän ”Emmanuel ” (eli tarkoittaa Jumala meidän kanssamme) Hän on meidän valomme, Hän on meidän kuninkaamme, Hän on meidän Herramme. Heidän kauttansa Sana tuli lihaksi ja tuli pelastamaan meidät.


Minä tahdon laulaa sinulle Herra


Tämän syksyn aikana olen tehnyt itseni kanssa kompromissi, että minä vain kiitän Herraa kaikesta hyvästä mitä, Hän on minulle ja muille rakas ihmisille tehnyt. Huomasin että oli paljon mistä voisin kiittää, sitä kautta minun voimavarani kasvoi ja pystyn elää todella aidolla onnellisuudella ja kiitollisuudella.

Aloitin loppu syysaikana laulamaan kuorossa Pyhä Henrinkissä, minun kummipoikani äiti Maria kutsui minut mukaan. Niin kun joskus olen sanonut, osan minun elämästäni olen laulanut kirkossa ja karismaattisessa yhteisössä.

Pyhän Henrinkin kuoro on ollut olemassa noin 10v, Sisar Barbara ja Markku on ollut sinä tärkeä henkilöitä, sisar Barbara oli kuorosta vastuussa. Kun korona aikaa tuli oli kaikille vaikea, kuoro oli jäänyt vähän pois. Piispa oli pyytänyt ennen korona aika, että järjestää kirkossa kuoro, Isä Jean Claude pyysi Veli Marie Augustinin johtamaan kuoroa.Olen tutustunut Veli Marie Augustiniin vuona 2018 about, olin Stadium Catholic kirjasto silloin, siellä oli järjestetty luento, jossa kävin minun ystäväni kanssa, teema oli kynttilä ja oli mahtava, minä muistan, että sen jälkeen me teimme yhdessä kynttilöitä, jotka otimme kotiimme. Ensimmäinen kertaa Henrikin kuorossa oli niin hauskaa ja tuli hyvä olo tehdä jotain mitä minä rakastan, laulaa Jumalalle. Oli todella kaunis nähdä ja saada opetusta Veli M.A, hän on todella pätevä siinä ja täynnä iloa ja rakkautta, ja kerron sinulle miksi.

Haastattelin vähän häntä ja kysyi luvan jakaa hänen historiansa. Hän oli tullut suomen diakoniksi noin 6kk ajan, hän palasi ranskaan ja vihittiin siellä vuonna 2015. Kysyin miksi Dominikaani hän vastasi, että ”ei ole pelkkä pappeus”, kaunis hymy ja jatkoi sanomalla, että se ajatus alkoi, kun oli 13-vuotias. Hän kävi koulun, valmistui insinööriksi, muutti Japaniin ja hän asui 3v siellä ja kävi töissä, teki gradun Japanissa. Mutta elämän suunta oli aina kutsumuksen kohta. Hän muutti ranskaan takaisin, oli työelämässä IT-alalla ja hallinnossa, kunnes yksi pappi ystävä antoi hänelle kirjan. Hän luki kaikki, koska oli niin kiinnostava. Hän kävi pyhiinvaelluksella, ja kun palasi takaisin hän halusi tulla dominikaani papiksi. Elää Veljen elämää on dominikaani elämä, sanoi Veli. M. A, noin hänestä tuli Dominikaani Veli. Miten hän tuli kuoro johtaja, ”Olen myös muusikko ja perehtynyt erityisesti liturgiseen musiikkiin (laulamiseen, kuoronjohtoon, liturgisten kappaleiden säveltämiseen); olen tehnyt yhteistyötä useissa levytyksissä sekä Ranskassa, että Suomessa” Studium Catholicumin henkilökunta - Studium Catholicum Hän myös kertoi, että hän on opiskellut musiikkia monta vuotta, ja hän soittaa poikkihuilua. Hän opeteli meillä laulamaan:


Anima Christi latin


Anima Christi, sanctifica me. Corpus Christi, salva me. Sanguis Christi, inebria me. Aqua lateris Christi, lava me.


Pyhä Augustinus sanoi “who sings prays twice”


Kutsun teidät kaikki laulamaan joka päivä Jumalalle, en tiedä missä sinun seurakuntasi on mutta voitte varmasti osallistua mukaan niiden kuoro, meidän kuoromme laulaa mesussa 18.12 klo 11, eli sen 4 adventti sunnuntaina. Tulee mukaan! Laulamaan yhdessä!

Tule Jesus! Tule Emmanuel!

Hyvää adventin aikaa kaikille.


Ps. Muistattehan vähentää lahja antoa, ja lisätään enemmän rakkautta ja rukous. Jumala siunausta! =)


T. Kellen Moreira


0 comments

Recent Posts

See All

Comentários