top of page
Search
  • kelymoreira1985

Minun lempipaikkani

Updated: Sep 26, 20212019 oli todella trendi kasvattaa pilea peperomia- ja Ficus-puuta. muistan, että kun ostin ne, pelkäsin niin, että ne kuolevat, mutta ne kuitenkin lähtivät kasvamaan hyvin. Yritin joka viikko löytää uuden kasvin. Huomasin että kodin tyyli alkoi muuttua, ja muutos on hyvä asia, ei tarvitsee pelätä. Kun muutti Etelä-Haaga halusin, että olisi Boheemi tyyli kodissani, koska se voi olla just vapaamuotoinen sekä pystyisin tuoda esille kaikki mitkä ovat minulle tärkeitä. Olen onnistunut tuomaan pienen metsän kotiini ja se tuntuu niin ihanalta.

Vihreän kasvin kasvattaminen on todella rauhallista puuhaa, jos kaipaan rentouttavia hetkiä,

ja pandemian aikana on ollut minulle todella tärkeä asia. Kasvattaminen vaatii paljon kärsivällisyyttä ja tarkkuutta. Huomasin että ei ollut niin helppoa kasvattaa Calathean ja Marantanaa, koska ne ovat todella vaativia kasveja. Viime talvena niiden lehdet olivat kuivat ja näyttivät siltä, että ne eivät viihtyneet talossa, mutta tänä kesänä ne heräsivät eloon ja oli hienoa nähdä, kun ne kasvoivat.

Mutta kodissani ei ole pelkää Boheemia tyyliä ja viherkasveja, on myös Jumala. Annan sinulle kolme vinkkiä asioista, jotka kannatta olla kodissasi.


Pyhä vesi

Pyhä vesi on siunattua vettä, jossa Jumalan armo on salatulla tavalla läsnä. Pyhä vesi myös muistuttaa meitä kasteestamme. Vesi on elementti, joka on tärkeä myös Raamatussa, koska Jeesus oli myös kastettu Jordan-virrassa ja Raamatussa vesi kuvaa aina jonkun uuden alkua, kuten kaste uudestisyntymistä. Minulla on ulko-oven vieressä pyhää vettä, se on todella hyvä paikka sille. Sinä voit myös pyytää pappia siunaamaan sinulle vettä, jos sinulla ei ole.

Viimeinen ateria -ikoniJeesuksen viimeisellä aterialla hän söi meidän kanssamme. Tämän voi laittaa ruokailutilaan paikkaan jossa syöt sinun perheesi ja ystäviesi kanssa. Tänään esimerkiksi nautin aterian ystäväni Juuson kanssa, meillä oli hauskaa ja puhuimme myös tästä ikonista.

Risti


Risti muistuttaa meitä Jumalan rakkaudesta, hän antoi Jeesuksen kuolemaan meidän puolestamme, ja hän rakasti meitä Ristin tasolla kuolemaan asti, niin kuin monesti olen kuullut Isä Marcon, Isä Federicon, Isä Jean Claude ja monien pappien saarnasta.


Haluaisin vielä sanoa, että on myös kodin siunaus, pieni ja kaunis liturgia, jonka pappi voi tulla viettämään kotiisi sinun perheesi kanssa ja näin siunaamaan kotisi.Kellen Moreira ja Juuso Lehtola

0 comments

Recent Posts

See All

Saavuin Haapajärven ABC:lle aamupalalle, siellä miehittämättömän Hotelli Haapajärven aamupala tarjoiltiin. Ovesta tuli sisään samalla oven avaukselle paapa. Hän oli saapunut paikalle pyörällä joka oli

Viime viikolla seurasin ranskankieliseltä katoliselta televisiokanavalta KTO paavi Fransiskuksen matkaa Mongoliassa. Englanniksi voi saada lisää tietoa https://zenit.org/ netti sivulta. Sunnuntai 3. s

bottom of page