top of page
Search
  • kelymoreira1985

Minun Minas Gerais

Hei kaikille, kiva taas ollaan mukana teidän kanssa, on mennyt kuusi viikkoa kun olin lomalla Brasiliassa, pakko sanoa että oli ihana nähdä perhe pitkästä aika. Oli myös huolestuttava nähdä kuin paljon asioista on muuttunut. Passos oli ennen rauhallinen paikka, missä voisin kulkea ihan mihin vaan ja nyt ei voi enää, paljon on muuttunut minä joudun olemaan varovainen.



Kävin Pyhä Fatima kirkko, sunnuntai messussa, tapasin Isä hän oli niin mukava ja täynnä iloa, Fatima kirkko on saanut Pyhän Fatiman ikonin Portugalista Fatima Katedraalista, monta vuotta sitten kirkkoon oli murtauduttu ja niiden ikoni oli rikottu, noin voin tapahtuu siellä Brasiliassa, valitettavasti. Mutta tämä kirkkoherra on hyviin saanut tehtyä monta projekti.









Kävin myös luostari Sisaret Karmelitassa, aamumessussa, se oli taivaallinen, iloa on siitä, että minä voisin nähdä veli ja sisaret, kuin kirkko on niin lähellä, toisaalta se on niin kiva miettiä minne minä mene tänään, kun on niin monta mahdollisuutta.

Viikonpäivämessuun osallistuin keskustassa, missä on katolilainen koulu nimeltään Educandalio, siellä on niin kaunis kappeli ja siellä on messu joka päivä, ja sisällä on pieni kauppa, he myyvät esim katolilaisia ikoneita ja kirjoja. Samassa paikassa on koulu ja iltapäiväkerho, minun sisarukseni lapset olivat joskus siellä hoidossa.










São João Del Rei


Kävimme São João vierailemassa minun veljeni Douglasin luona, hän muutti sinne jo 3 vuotta sitten, ai että kun on niin kaunis pikku kaupunki, olimme siellä noin 4 päivää, saavuimme pyhäpäivänä Corpus Christ. Sao Joao Del Rei on historiallinen kaupunki.


Kävimme katsomassa kirkkoja ja totta kai vietimme Corpus Christia isossa Katedraalissa.






Sao Joao Del Rei jälkeen kävimme yhden päivä reissussa Tiradentessa joka on toinen pikku kaupunki. Siellä oli myös erilaisia kirkkoja mutta mihin minä kiinnitin huomion oli se että vuosisatoja sitten koko kaupunki oli rakennettu orjien avulla.


Kun olen afrobrasilialainen se HÄIRITSEE minua miettiä että kuin raskasta ja surullista oli heidän elämänsä ja orjat eivät saaneet edes osallistua messuun, riippuen omistajista. Oli niin kaunista mutta oli myös surullista.


Ipes da vida mineira

Oli niin ihanaa nähdä kuinka kaunis kaupunki oli keskellä talvea, tiedämme että ilmastonmuutos on vaikuttanut luontoon, Brasiliassa oli todella kylmä, joskus oli 8 astetta, tämä oli minulle sokki. Mutta myös huomasin kuinka Jumala on läsnä luonnossa, siellä on sellainen puu nimeltä Ipen, se oli niin nätti ja värikäs.



Katolilaisia ostoksia

Olen tehnyt paljon ostoksia, kun Brasiliassa on paljon katolilaisia kauppoja, ostin itselleni Pyhän Mikaelin enkeli-ikonin. Syksyllä alkaa paaston aika, haluaisin paastota tänä vuonna niin kuin viime vuonna tein. Olen joskus sanonut kuinka tärkeää on pitää kotona kristillisiä esineitä, kuten esim, risti, rukousnauha, pyhää vettä, ikoneja ja erilaisia pyhimyksiä. Se on hyvä, mutta tärkeintä on rakentaa hyvä suhde Jumalan kanssa, rukoilla ja kiittää häntä kaikesta elämässäsi.



Kuten varmasti olette huomanneet, en ole kertonut paljon henkilökohtaisesta asiasta, minun perheestäni. Oli ihanaa olla perhe kanssa, se oli minulle tärkeää, mutta ei ollut helppoa lähteä. Pyydän Jumalaa joka päivä auttamaan minua rakastamaan asioita, joita minä en voi muuttaa.

Rohkeutta!

Kellen Moreira

0 comments

Recent Posts

See All

Airut

Syksy on lopuillaan täällä Coloradossa ja takana on monet syysjuhlat. Halloween-iltana oli jännittävää ja hiukan pelottavaakin, kaikkien pyhimysten päivänä Ihmettelimme suurta hyvyyttä, johon meillä k