top of page
Search
  • Writer's pictureiiris

My delight is in her

Nousin ylös, valmiina laittamaan Raamatun takaisin kirjahyllyyn. Olin juuri tullut töistä, omasta mielestäni lukenut tämän päivän saldon täyteen ja valmis jatkamaan muihin asioihin.


"Iiris, miksi luovutat niin helposti?"


Ääni tuli kuin salamana taivaalta, väkevänä kuin ukkosen jylinä. Se kaappasi kaiken huomioni ja oli kuin ajatusten ja kuulon yhdistelmä - ei kumpikaan ja samanaikaisesti molemmat - ja se oli Jeesus. Siitä ei ollut epäilystäkään. Ei siksi, että minun olisi pitänyt arvailla kuka tai mikä se mahtoi olla, vaan koska se yksinkertaisesti oli Hän.


"Olen niin väsynyt!" vastasin Hänelle, mutta polvistuin heti Raamatun ääreen. Sydämeni oli täynnä iloa ja kiitollisuutta siitä, että sain kuulla Hänen Pyhän Äänensä.


Jälkeenpäin tilannetta miettiessäni minulle korostui Hänen äänensävynsä. Ihmeellisintä minulle oli, että se oli täynnä iloa. Hän puhui kuin naurahtaen! Hän ei tuominnut minua laiskuuteni tähden vaan vaikutti iloitsevan minusta. Tämä käy järkeen, sillä ilo on yksi Pyhän Hengen hedelmistä. En vain osannut kuvitella Jeesuksen ääntä sellaiseksi ja tuskin olisin itse päätynyt siihen lopputulokseen. Olin usein kuullut sanottavan, miten Jumala on rakkaus, ja kuinka Hän rakastaa meitä niin paljon, että maksoi syntivelkamme ristillä. Tai että Hän on rauhan ruhtinas. Miten ilo oli jäänyt minulta pois Jumalan luonteen ymmärtämisestä?


Jeesuksen sanat kaikuivat usein korvissani ja olivat se tarvittava rohkaisu arjen vaikeuksien ylipääsemisessä. Masennuksen myötä minulle oli kehittynyt taipumusta lannistumiseen ja epätoivoon ja tietyssä mielessä taistelu jatkuu edelleen eri muodoissa - yleensä tragikoomisen lysähdyksen saattelemana. Onneksi Jumala puhuu meille Sanansa kautta ja auttaa jokaisen haasteen kohtaamisessa.


Raamatussa on monta kaunista kohtaa ilosta:


Sefanjan kirja 3:17

Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa.

Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.

(Englantilaisessa käännöksessä sanotaan: "..will rejoice over you with singing.")


Psalmi 16:11

Sinä osoitat minulle elämän tien,

sinun lähelläsi on ehtymätön ilo,

sinun oikealla puolellasi ikuinen onni.


Yksi lempikohdistani on Jesaja 62:2-5


"Sinä saat uuden nimen,

jonka Herra itse lausuu julki,

ja sinä olet oleva kaunis kruunu Herran kädessä,

kuninkaallinen seppele Jumalan huomassa.

Ei sinun nimesi enää ole Hylätty

eikä maasi nimi Hedelmätön,

vaan sinun nimesi on oleva Rakastettuni

ja maasi nimi Puolisoni,

sillä Herra rakastaa sinua

ja ottaa sinun maasi puolisokseen.

Niin kuin nuorukainen ottaa neidon vaimokseen,

niin sinun lapsesi ottavat sinut omakseen,

niin kuin sulhanen iloitsee morsiamestaan,

niin sinun Jumalasi iloitsee sinusta."


Sana "Rakastettuni" on englanninkielisessä käännöksessä "Hephzibah," joka on naisen nimi ja tarkoittaa kirjaimellisesti "my delight is in her" eli "iloni/riemuni on hänessä."

Tämän lisäksi löysin GotQuestions-sivustolta vähän lisätietoa, jonka perusteella nimi viittaa myös suojeltuna olemiseen - "hän, joka on varjeltu."


Since the same root hafz means "guarding" or "taking care of," all words from this root suggest the idea of "safeguarding," and therefore the name Hephzibah means not only someone who evokes delight, but also "one who is guarded," a "protected one."


Jumala todella tuntee meidät henkilökohtaisesti nimeltä ja välittää meistä syvästi. Tässä vielä laulu erään laulajan kokemuksesta Jumalan rakastettuna olemisesta.


ps. oletteko jo osallistuneet arvontaan? Lisätietoa voitte löytää täältä!

2 comments

Recent Posts

See All