top of page
Search
  • Writer's pictureAino Salmi

Rukouksia rauhan puolesta

Nyt aluillaan oleva paastonaika on hyvä aika rukoilla rauhan puolesta. Tekeekin aina hyvää pysähtyä sen etuoikeuden äärelle, että saan tuntea Jumalan ja saan kertoa hänelle huolistani ja ilonaiheistani.

Saan myös tässä paastonajassa erityisesti luoda tilaa viettää aikaa Jumalan kanssa, ja vähentää elämästäni asioita, jotka eivät tuo rauhaa ja auta tuntemaan Jumalan kauneutta ja suunnitelmia minua varten.


Tänä paastonaikana olen miettinyt jonkin verran rauhaa ja toivoa. Olen miettinyt mitä tarkoittaa rauha meidän kristittyjen elämässä, tässä maailmassa, joka ei tule näkemään koskaan pysyvää rauhaa. Usko Jumalaan voi antaa meille toivon tässä todellisuudessa, ja näyttää että elämme keskellä toivon historiaa, vaikka maailman tapahtumissa usein näkyy ihmisen itsekkyys. Pyhän Hengen avulla voimme joka päivä liittyä osaksi tätä toivon, ei vain ihmisyyden itsekkyyden historiaa.


Paavi Franciscus on paaviutensa aikana toistuvasti puhunut rauhasta ihmisten elämässä, yhteisöissä ja koko maailmassa. Joitain vuosia sitten minuun vaikutti paavin rukous rauhan puolesta, jonka ajattelin jakaa tässä teille:


Herra, rauhan Jumala, kuule rukouksemme!


Olemme niin monta kertaa ja niin monien vuosien ajan yrittäneet ratkaista konfliktejamme omin voimin ja aseiden voimalla. Kuinka monta vihamielisyyden ja pimeyden hetkeä olemme kokeneet, kuinka paljon verta on vuodatettu, kuinka monta elämää on särkynyt, kuinka monta toivoa on haudattu... Mutta ponnistuksemme ovat olleet turhia.


Nyt, Herra, tule avuksemme! Anna meille rauha, opeta meille rauha, ohjaa askeleemme rauhan tielle. Avaa silmämme ja sydämemme ja anna meille rohkeutta sanoa: "Ei enää koskaan sotaa!"; "Sodan myötä kaikki on menetetty". Sisällytä sydämiimme rohkeutta ryhtyä konkreettisiin toimiin rauhan saavuttamiseksi.


Herra, Aabrahamin Jumala, profeettojen Jumala, rakkauden Jumala, sinä olet luonut meidät ja kutsut meitä elämään veljinä ja sisarina. Anna meille päivittäin voimaa olla rauhan välineitä; anna meille mahdollisuus nähdä jokainen tiellemme tuleva veljemme tai sisaremme. Tee meistä herkkiä kansalaisten äänille, jotka pyytävät meitä muuttamaan sota-aseemme rauhan välineiksi, pelkomme luottavaiseksi luottamukseksi ja riitamme anteeksiantamiseksi.


Pidä meissä elossa toivon liekki, niin että kärsivällisyydellä ja sinnikkyydellä voimme valita vuoropuhelun ja sovinnon. Voittaisipa rauha vihdoin ja karkotettaisiin sanat "kahtiajako", "viha" ja "sota" jokaisen miehen ja naisen sydämestä. Herra, sammuta kielemme ja kätemme pahuus. Uudista sydämemme ja mielemme, niin että sana, joka aina tuo meidät yhteen, on "veli", ja että elämäntapamme on aina se, että Shalom, rauha, Salaam!


Aamen.


Paavi Franciscus

0 comments

Recent Posts

See All

Comments