top of page
Search
  • Writer's pictureiiris

Sen liekki on Herran liekki

En tiedä mitä tapahtui. Miten sydämeni heräsi eloon? Kun talven lumet olivat jäädyttäneet sydämeni mullan ja hauras kristallijää peitti kaiken.


Olin jo hylännyt ajatuksenkin - uskallanko edes lausua sitä sanaa?


Rakkaus.


Se oli kuopattu ennen talven tuloa muhkuraisen maan alle. Nyrpeästi käänsin selkäni tyhjille haaveille. Mutta auringon kaiken syleilevä lämpö on väkevämpi kuin jää, joka sulaa tahtomattaan. Pisarat tipahtelevat vuorikristallinoroina ja jääpeite murtuu lämmön painon alle. Vesi tihkuu savimaasta ja saa kaiken kiiltämään kultaisena auringon valossa.


Miten kiitollinen olen! Mitä olisi käynyt jos Sinä et olisi sulattanut kylmää sydäntäni. Kai jäälläkin oli tarkoituksensa - sehän kastelee ja hedelmöittää maan.


Mutta hiljalleen lisääntyvä lämpö, joka saa kukat puhkeamaan ja kauriit hyppimään on kuin vehanta niitty sydämessäni. Odotan kesää, kun auringonsäteet loistavat katkeamattomasti niitylle ja kukat maalaavat väripilkkuja silmän kantamattomiin.


Ja minä palan, en himon tulessa vaan rakkauden, sillä Sinä, Rakkauden lähde, pikemminkin tuli, peität kaiken paahteellasi ja saat sulatettua jokaisen kylmettyneen sydämen, kunnes kaikki mikä on ja tulee olemaan on tulenkestävää ja voimme yhdessä Sinun kanssasi toisiamme rakastaa ja palaa ikuisesti Rakkauden Tulessa.


Kuvassa "Uskova sielu syleilee Jeesuksen Pyhää Sydäntä" [Wikipedia]

Tekstissä lukee: Il cuor Gesù é il tesoro di tutte la grazie; la nostra confidenze ne è la chiave.

The Heart of Jesus is the treasure of all graces; our confidence is key.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments