top of page
Search
  • Writer's pictureiiris

Sveitsilove

Rakkauteni Sveitsiä kohtaan on yltynyt entisestään, kun pääsin tänne minilomalle. Pitkä viikonloppu työharjoittelusta osui sopivasti kansainvälisten kuumailmapallofestivaalien finaalille, jotka pidetään vuosittain Château-D'Œxissä, Sveitsissä.


Junalla on rentoa matkustaa. Kurvaamme pitkin järven reunustaa, jonka levollisesti huojuvaa pintaa heijastavat auringon säteet. On osunut kirkas päivä, ja kuumailmapalloilla matkustavat saavat varmasti kaiken ilon irti esteettömästä näkymästä. Päätin matkustaa tapani mukaan yksin, mutta luonnollisesti en ole ainoa, joka haluaa mennä katselemaan kuumailmapalloja vuorten keskellä. En mahdu edes ensimmäiseen junaan, joten päätän käydä katsomassa kaupunkia ja järveä. Matalalla leijailevat pilvet ja lumen peitteinen vuori kirkkaalla järvellä - olen Sveitsi-taivaassa. Maisema järven äärellä on henkeä salpaava.


Vuoret ovat aina tehneet minuun vaikutuksen. Niiden suuruus on saanut minut kiittämään ja ylistämään Jumalaa, ne puhuvat Jumalan suuruudesta ja ylhäisyydestä sekä muistuttavat minua siitä, kuinka Jumala suojelee, suojaa ja ympäröi meidät syleillen.


Niin kuin vuoret ympäröivät Jerusalemia, niin suojaa Herra kansaansa nyt ja aina. Psalmi 125:2


Tämän on myös Sana, jonka Jumala puhui minulle henkilökohtaisesti jonkin aikaa sitten istuessani goottilaisessa kirkossa Hänen edessään. Jumalan armon kosketus tunnetasolla saa syvemmän ulottovuuden, kun se kohtaa konkreettisen todellisuuden kanssa. Se tuo lisää uskallusta astua tuntemattomaan, jossa Jumala jo odottaa käsivarret valmiina ottamaan vastaan.


Léman-järven äärellä0 comments

Recent Posts

See All