top of page
Search
  • Writer's pictureTea Laurila

Taivaiset ystävämme

Uskomme Pyhäinyhteyteen, eli siihen että taivaassa ja maanpäällä olevien henkien/sielujen välillä on yhteys. Itse uskon, että hurskaiden edeltä menneiden sukulaisten rukoukset avittivat minua kääntymykseni tiellä. En itsestäni keksi jotain erikoista ”hyvää syytä” miksi Jumala olisi minulle kasvonsa kääntänyt erikoisella tavalla kymmenisen vuotta sitten, joten ehkä tämä on yksi ”syy”, jos niitä nyt ylipäänsä on mielekäs etsiskellä.


Näiden ”verisukulaisten” lisäksi meille jokaiselle tuntuu kertyvän erityisiä pyhimys ystäviä taivaassa, ehkä me pyydämme heidän apuaan tai joskus he ottavat meidät siipiensä suojaan. Miten nämä ystävyydet muodostuvat on mysteeri, kaiketi niin kuin ystävyys ylipäänsä, keskinäinen kohtaaminen ja tie, jolle kumpikin tuovat itsensä ja lahjansa.

Usein luemme ja puhumme pyhimyksistä, heistä on hyvä ottaa mallia elämään ja antaa heidän johdattaa meitä kulkemaan maallista vaellustamme toivossa ja luottaen, että se on rakkauden tie, tie kohti taivasta ja lähempää yhteyttä Jumalaan.


Pyhä Klaara (S. Chiara, Saint Clare) Assisilainen on minulle yksi parhaita pyhimys ystäviä. Hän ilmestyi elämääni ihmeellisellä tavalla vuonna 2017, sen jälkeen olemme erityisesti matkustaneet yhdessä ja välillä taas elelemme hieman hiljaisempaa yhteiseloa. Viime tiistaina sain taas puhelun, niin sanotusti, ja haluan nyt jakaa hieman tarinaamme.

Kotialttarillani oleva Pyhän Klaaran patsas, joka tuli mukaan Assisista.

Ensimmäisen kerran kuulin Pyhästä Klaarasta kun pulla-kahvi kohtaamisen jälkeen ystäväni antoi minulle hänen rukouskorttinsa. Katsoin sitä, totesin että jaa, tämmöinenkin, ja laitoin kortin taskuuni. Seuraavana päivänä rukouspiirissä oli ”pyhimys arpajaiset” eli kaikki poimivat lappusen laarista, jossa oli kymmeniä pyhimyksiä. Sieltä Klaara taas nousi. Ei voi olla sattumaa, että tämä mielestäni tuntematon nainen tällä lailla vaan ilmestyy elämääni koko ajan. Aloin tehdä salapoliisin työtä hänestä. Ostin hänestä kertovan kirjan, mutta kesti hetken ennen kuin aloin sitä lukea, olen surkea lukija, mutta aikanaan siihen sitten pääsin, kiitos vaan jatkuvista muistutuksista, mistä ne sitten tulivatkaan.


Kirja oli melko normaalia pyhimys proosaa, mutta sitä lukiessa liikutuin usein tavoin joita en ihan ymmärtänyt, Jumalan hyvyys ja ihmeellisyys vain jotenkin koskettivat minua. Yritin reissata Assisiin, mutta käytännön kommellusten kautta päädyin Luccaan, Pyhän Gemma Galganin kaupunkiin. Sieltä sain uuden ystävän, ja lopulta pääsin Assisiinkin. Tein siellä elämäni ensimmäisen pidemmän hiljaisuuden retriitin Pyhän Klaaran jalanjälkiä kulkien, joka avasi sydämeni aivan uudelle maailmalle. Myöhemminkin muistan mm. lentomatkan, jonka aikana luin kirjaa Pyhästöä Fransiskus Assisilaisesta. Luin sitä kuin mitä tahansa kirjaa kunnes pääsin kohtaan jossa oli mukana Pyhä Klaara. Jotenkin se vain kosketti syvästi, silmistäni valui kyyneleitä noronaan, ja häpesin itseäni.


Nyt on ollut korona vuosia ja P. Klaara on vain seisonut veljensä Fransiskuksen kanssa kotialttarillani. Viime tiistaina jotenkin, en tiedä miten, hän tuli yhtäkkiä erityisesti mieleeni ja tajusin, että hänen juhlapyhänsä (11 Elokuuta) on tasan 9 päivän, eli novenan matkan, päässä. Päätin aloittaa novenan ja pikku hiljaa minulle valkeni myös, että 11. Elokuuta matkaan Lourdesiin. Olin aivan unohtanut, että siinä on P. Klaaran juhlapäivä, mutta ihanaa, että hän taas itse ilmoittautui matkaoppaakseni.


Pyhä Klaara eli 1200-luvun alussa, hänellä oli erityinen kutsumus köyhyyteen ja rakkaus Jeesusta kohtaan Eukaristiassa, siksi hänet kuvataan usein monstransin kanssa. Hän oli ensimmäinen nainen, jonka kirjoittamat sääntökunnan perustus asiakirjat hyväksyttiin.

Tässä rukous, jonka otin novenakseni (vapaa suomennos ja alkuperäinen jäljessä).


Oi ihana Pyhä Klaara, Jumala on antanut sinulle voiman tehdä jatkuvasti ihmeitä, ja vastata sinua rukoilevien avunpyyntöihin heidän epäonnessa, ahdistuksessa ja ongelmissa. Pyydämme sinua välittämään toivontäyteiset ja hartaat rukouksemme Jeesukselle Hänen Pyhän Äitinsä kautta, jotta pyyntömme voisivat tulla toteen mikäli se on Jumalan kunniaksi ja loistoksi, ja meidän sielumme parhaaksi.

Siunattu Pyhä Klaara, sinun elämäsi loistaa kuin lamppu ja luo valonsa Kirkolleen ohjatakseen tietä Kristukselle.

Katso myötätunnolla köyhiä ja nöyriä, jotka pyytävät sinulta apua. Kumartaessasi Eukaristisen Herramme edessä taivaassa, puhuthan Hänelle minun kärsineen ruumiini ja rikkinäisen henkeni puolesta. Pyydäthän Häntä parantamaan minut ja pesemään syntini pois Hänen kalleimmalla verellään.

Suurenmoinen Kristuksen palvelija, muistathan perheeni tarpeet ja kaikki kenen puolesta rukoilen. Puolusta meitä kaikelta, joka uhkaa pyhää katolista uskoamme.

Kuule köyhien itku ja muuta se esirukouksen lauluksi, joka nousee nöyrästä sydämestäsi Eukaristisen Jeesuksen sydämeen, Hänen joka on meidän Parantajamme, Pelastajamme ja Herramme.

Pyhä Klaara, rukoile puolestamme

Aamen

Pyhä Klaara on television, pyykin, silmäsairauksien ja kultaseppien suojeluspyhimys. Lähde: https://tomperna.org/.

O glorious Saint Clare!

God has given you the power of working miracles continually, and the favor of answering the prayers of those who invoke your assistance in misfortune, anxiety, and distress; we beseech you, obtain for us from Jesus, through Mary, His Blessed Mother, what we beg of you so fervently and hopefully, if it be for the greater honor and glory of God and for the good of our souls.

O Blessed Saint Clare, your life shines like a beacon and cast its light down the ages of the Church to guide the way of Christ.

Look with compassion on the poor and humble who call on you for help. As you bow before your Eucharistic Lord in Heaven, speak to Him of my afflicted body and my broken spirit. Ask Him to heal me and to wash away my sins in His precious Blood.

Great Servant of Christ, remember the needs of my family and all those I pray for. Defend us from everything that would threaten our Holy Catholic faith.

Hear the cry of the poor and make it a song of intercession, rising from your poor heart to the Eucharistic Heart of Jesus, our Healer, our Savior, and our Lord. Amen.

Saint Clare Pray For Us

Amen.

0 comments

Recent Posts

See All