top of page
Search
  • Writer's pictureiiris

Valo on puhkeamassa esiin

"Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.” (Matt. 1:20-21)


Joulu on jo pian ja muistelen jälleen Jeesuksen syntymää Betlehemissä. Pohdiskelen Mariaa ja Joosefia, jotka olivat ensimmäiset, jotka näkivät Vapahtajamme kasvot. He näkivät, rakastivat ja palvoivat pientä Jeesusta seimessä. Sanotaan, että tämä oli ensimmäinen adoraatio. Vaikka Jeesus-lapsi ilmestyy jouluseimiin vasta jouluna, voimme ottaa osaa Marian ja Joosefin palvontaan jo adventin aikana osallistumalla hiljaiseen adoraatioon. Jeesuksen läsnäolo parantaa aina, ja joulukiireiden ja korona-ahdistuksen keskellä voi löytää rauhan. On merkillistä, miten Pyhässä hiljaisuudessa mielen hälinä vaimenee aivan huomaamatta ja rauha asettuu sieluun kuin sisältäpäin. Suru ja levottomuus väistyvät ilon edessä kuin sadepilvet auringossa. Jumala tekee kaiken sillä aikaa, kun istumme Hänen seuranaan.


(Kuva: Łukasz Dańczak, Wix.com, Unsplash)


On suuri ihme ja mysteeri, että Jeesus on oikeasti läsnä leivässä ja viinissä. Jeesus on sovituksemme Isän edessä ja ehtoollisessa Jumala piilottaa meidät Jeesuksen haavoihin, Hänen Pyhään Sydämeensä, jonka Eukaristiset ihmeet osoittavat. Jumalalle tuntuu olevan ominaista verhoutua johonkin, ehkä koska Jumalan kasvoja ei voi nähdä ja elää. (2. Moos. 33:20)


Toisaalta Isä Jumala on antanut Poikansa, jotta voisimme nähdä ja oppia tuntemaan Hänet kuten Jeesus sanoi Filippukselle: "joka on nähnyt minut, on nähnyt isän." (Joh. 14:9) Ja nyt Taivaaseen astumisensa jälkeen Jeesus jälleen verhoutuu nöyrästi leipään ja viiniin, jotta voisimme olla yhtä Hänen kanssaan ja saisimme maistaa palan Taivasta. Verhoutumisen sykli jatkuu myös meissä, jotka taistelemme elääksemme Hengen mukaista elämää.


Voin vain kuvitella, miltä Mariasta ja Joosefista tuntui odottaa kärsivällisesti Jumalaa, joka oli piilossa, verhottuna Neitsyt Marian kohdussa. Mikä siunaus, mikä ihme on tulossa maailmaan! Miten paljon hartaammin meidän tulisi odottaa Jeesusta, joka ei ainoastaan synny jouluna maailmaan, vaan tulee jokaista sielua vastaan viimeisenä päivänä antamaan palkan ja laittamaan kaiken kohdalleen. Vihdoin saamme nähdä Jumalan sellaisena kuin Hän on. Vihdoin saamme tavata Jeesuksen. Emme voi kuin valvoa ja odottaa pyhän hiljaisuuden vallitessa. Enää lyhyt hetki ja Hän tulee, on vain hetki jäljellä. Valo on puhkeamassa esiin.0 comments

Recent Posts

See All