top of page
Search
  • Writer's pictureKatja Lowe

You are wonderfully made!

Äitinä olen kiitollinen, että minulla on ollut mieheni kanssa Raamatun viisaus ja katolinen usko johdattamassa ja auttamassa meitä, kun olemme matkanneet meidän viiden lapsemme kanssa läpi lapsuuden ja teini-iän. Voisin kertoa monta esimerkkiä siitä, miten vanhempina olemme löytäneet avun uskostamme monessa tilanteessa. Viimeksi viime viikolla yksi kauneimmista Raamatun psalmeista toi lohdutuksen teini-ikäiselle tyttärelleni.


Meidän kaikille lapsille on siunaantunut paksut hiukset. Joskus kuitenkin jopa kaunis paksu tukka voi olla ongelma. Yksi tyttäristämme harrastaa maastojuoksua, ja hän on viime aikoina ollut tuskastunut kuinka paksuilta ja raskailta hänen hiuksensa tuntuvat juostessa. Kun yhtenä iltana tyttäreni itki tukkansa vaikeutta, minun oli ensin vaikea pysyä rauhallisena ja tietää miten suhtautua tyttäreni ahdinkoon. Hänellähän oli omasta mielestäni maailman kauneimmat hiukset! Meidän vanhempien on kuitenkin tarkoitus heijastaa Jumalan rakkautta. Taivaallinen Isämme on aina rakastava. Hän ymmärtää huolemme vaikka kukaan muu ei ymmärtäisikään. Minkäänlainen suuttuminen ei siis ollut paikallaan. Tyttäreni tarvitsi ymmärrystä ja empatiaa. Jumala ymmärtää meidän murheitamme, mutta Hän ei halua, että annamme tunteillemme täydellisen vallan. Hän haluaa, että tiedämme arvomme ja kauneutemme Hänen lapsinaan. Tämä arvo on riippumaton siitä mitä työtä teemme, mitä sukupuolta olemme tai millainen ulkonäkömme on. Jumala ei tee virheitä luomistyössään. Kuuntelemisen ja empatian lisäksi halusin siis muistuttaa tytärtäni myös siitä kuinka kauniit hänen hiuksensa ovat, ja kuinka kaunis ja arvokas hän on juuri sellaisena kuin hän on. Mieleeni muistui psalmi, joka oli ollut yksi päivän lukukappaleista edellisellä viikolla. Hain Magnificat-rukouskirjaseni, ja etsin kyseisen psalmin.


Sinä iltana olin yrittänyt kuunnella tytärtäni parhaani mukaan, olin antanut hänen itkeä, ja olimme myös pohtineet yhdessä, miten hiuksia voisi keventää niin että ne olisivat helpommat juostessa. Lopetimme keskusteluhetkemme yhteiseen iltarukoukseen psalmin 139 sanoin (englanninkielinen versio on mielestäni erityisen kaunis):
Response: I’ll praise you, for I am wonderfully made.


Oh Lord, you have probed me, you know me: you know when I sit and when I stand;

you understand my thoughts from afar.

My journeys and my rest you scrutinize,

with all my ways you are familiar.


Response: I’ll praise you, for I am wonderfully made.


Truly you have formed my innermost being;

you knit me in my mother's womb.

I give you thanks that I am fearfully, wonderfully made;

wonderful are your works.


Response: I’ll praise you, for I am wonderfully made.


My soul also you knew full well;

nor was my frame unknown to you

when I was made in secret,

when I was fashioned in the depths of the Earth.


Response: I’ll praise you, for I am wonderfully made.


0 comments

Recent Posts

See All

Saavuin Haapajärven ABC:lle aamupalalle, siellä miehittämättömän Hotelli Haapajärven aamupala tarjoiltiin. Ovesta tuli sisään samalla oven avaukselle paapa. Hän oli saapunut paikalle pyörällä joka oli

Viime viikolla seurasin ranskankieliseltä katoliselta televisiokanavalta KTO paavi Fransiskuksen matkaa Mongoliassa. Englanniksi voi saada lisää tietoa https://zenit.org/ netti sivulta. Sunnuntai 3. s

bottom of page